17 octubre 2015

EL TEATRE DE SARRIÀ PARTICIPA EN LA FIRA MEDITERRÀNIA DE MANRESA

 
IMG-20151017-WA0016

La Fira Mediterrània de Manresa és un mercat d’espectacles confegit a partir de noves creacions artístiques inspirades en els trets culturals propis de Catalunya i la Mediterrània. Se celebra anualment des de l’any 1998 i ha esdevingut un marc d’intercanvis entre professionals del sector que venen i compren espectacles.

La Fira Mediterrània té un caràcter interdisciplinari i aglutina els diferents llenguatges artístics: arts visuals, circ, dansa, exposicions, música, narració oral i teatre. Els espectacles programats són de diferents formats -petit, mig o gran-, de sala o de carrer, i adreçats tant al públic adult com al familiar.

La 18a edició se celebrarà a Manresa del 15 al 18 d’octubre de 2015.

La programació artística es basa en dos eixos fonamentals:

  • ĺa cultura popular: entesa com aquella que amplia la base social de la cultura, fent-la arribar a nous col·lectius i públics. Que fomenta el patrimoni, la participació i la integració social. La que va dels videojocs i el graffitti a la cultura tradicional; del teatre social al circ i les arts de carrer, passant per la dansa comunitària, el videomapping o els projectes pedagògics i familiars. Hi tenen cabuda espectacles d’arrel tradicional, arts urbanes i de carrer, projectes comunitaris i d’inclusió social, nous formats artístics, espectacles multidisciplinaris i innovadors, espectacles interactius i/o participatius, espectacles familiars, projectes educatius i de sensibilització (infants i/o adults), espectacles itinerants, jocs i videojocs, entre altres manifestacions cultuurals.

 
IMG-20151017-WA0022

 

  • Les músiques del món, amb especial atenció a la Mediterrània. La Fira ha esdevingut en els darrers anys un mercat de referència estatal i europeu, amb el focus posat a la Mediterrània. En aquest sentit, la Fira es planteja com a nous objectius consolidar-se com a mercat líder a l’Estat espanyol en músiques del món i potenciar la seva capacitat d’exportació d’artistes i cultura catalana. – See more at: http://www.firamediterrania.cat/que-es#sthash.Pttka9iV.dpuf

 
Aquest any la Fira acollirà un esdeveniment singular: la presentació de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC). Impulsada per la Federació d’Ateneus, està formada pels espais escènics de vint-i-quatre entitats -entre elles el Teatre de Sarrià- que sumen 9.300 butaques. L’acte, que tindrà lloc avui a l’Auditori Plana de l’Om de Manresa. En el seu curs es constituirà el Consell de la XTAC i cada ateneu presentarà els seu teatre i l’activitat que hi realitza.